21% от кандидат-студентите в съседна Северна Македония стягат куфарите за следване

...
21% от кандидат-студентите в съседна Северна Македония стягат куфарите за следване
Коментари Харесай

21% от студентите в Северна Македония стягат куфарите за следване в България или Словения

21% от кандидат-студентите в прилежаща Северна Македония стягат куфарите за следване в България или Словения. Това сочат данните от последното изследване на Правния факултет към университета „ Гоце Делчев “ в Щип.
„ Тези данни са част от огромно изследване на огромен брой учени и студенти “, заяви пред държавната осведомителна организация проф. Страшко Стояновски. Според него за последните пет години броят на младежите, които желаят да учат отвън страната се е нараснал двойно. „ Преди това техният % е бил близо 13, а през днешния ден е над 21 на 100 “, сподели още македонският професор.
В проучването са обхванати четири области с 13-14 града със междинни учебни заведения. В изследването са включени градове от Североизточната част, от Източната част, Югоизточната част и повардарието на западната ни съседка. Според проф. Стояновски главната причина за интереса да се следва в чужбина, е „ качеството на образованието, перспективата и икономическите стандарти “.  „ Икономическият фактор е основен за миграцията и професионалното израстване “, акцентира професорът.
Пълните данни от проучването ще бъдат оповестени през утрешния ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР